TOP

TYÖPAIKKA: Turtolan Subway!

Aloitin meidänluokkalaisen Satu kanssa ,11.4, subwayssa. Aloteltiin pienistä ja helpoista hommista turhien paineitten kasautumisten varalta. pilkoin salaatteja, puhdistin asiakastiloja, tiskasin, harjoittelin myös tekemään leipää, tekemällä itselleni lounaan, leivän taittamista ja pakkaamista. Myöhemmin päivällä minua pyydettiin tekemään asiakkaalle leipä. Asiakas kumminkin oli avustajani tuttu ja ymmärsi selvästi että olen hidas ja vähä jumissa leipien ja täytteiden kanssa. Hyvin se meni kumminkin käsien tärinästä ja muista paineista huolimatta!



MITÄ ENEMMÄN ASIAKKAITA, SITÄ KIVEMPAA ON!

Tänään oli 12-15 välissä jäätävä ruuhka, päästiin Satun kaa tekee leipää oikeen urakalla. nämä ensimmäiset neljä päivää ollu iha mahtavia, aika menee kun sormia napsauttamalla. Asiakkaita sataa ja meikällä into ja hymy vaa nousee.


Motivaatio puuttuu nyt.
tosiaan, on alkanu menee hermot tuol subissa.. kaikki on liian helppoo ja ärsyttää tehdä viikonloppuja. Pakko vetää kunnial loppuu ja pää pystys. ei oo enää pitkä matka kesälomaan!


Asiakaspalvelu ja myynti 20ov -> opetusravintola annassa 10ov ja työssäoppimisessa 10ov.

OPETUSRAVINTOLA ANNA:


Matkani tarjoilijaksi lähti meidän omasta pienestä opiskelijaravintolastamme. Opin siellä kattamisen, tarjoilun perusalkeet, myymisen ja laskuttamisen. Mukavaahan siellä oli meidän luokkahengestämme huolimatta. Yritin olla päivittäin positiivinen ja huomioonottava. Minua jännitti ensimmäistä kertaa tarjoilu Annassa, hyvin se meni =) äääääh, en tiiä mitä kertoo. Oli mukavaa kun meidän luokkalaiset auttoivat toinen toista. Isoin henkilömäärä Annassa saattoi olla 50 henkilöä, nykyään se on normi päivä. Oli helppoo aloittaa työssäoppi, kun tiesi millaista ravintolatyö on suurinpiirtein. kivaaaa on!
Mun vahvuudet asiakaspalvelusssa on iloisuus ja sosiaalisuus, tuun myös kaikkien kanssa toimeen. Heikkouksina voi tarjoilun puolessa ilmetä lihaksien puute.. :D jalat ei kanna ja ranteita särkee. KORJATTAVISSA! mä haluisin työskennellä ravintolassa jossa on myös baari iltaisin / öisin. Saisin tehdä salia että baarityötä ja työaikani vaihtelisivat. Odotuksia jaksolta.. öö .. no siis meillähä on iha mahtava ryhmä! mutta tuota jaksamista ittelleni, keskttymiskykyä ja halua oppia. Haluun eniten oppia erinäisten drinkkien tekoa ja ala carte tarjoilua. Toiveina on se että mennään koko luokan kanssa sinne ravintolaan syömää ja kattelee miten siellä toimitaa. :) Se olis jees, pääsis ite nauttii palvelusta ennen ku ite joutuu tosi toimiin.
Vertailua kaikesta. Anna jakson aikana minulle tuli itseluottamusta ja öö miten se sanotaa.. niinku kykyy yrittää uudestaa ja uudestaa jos joku ei mee heti putkeen. Vahvuuksiin on annajakson jälkeen tullut voimaa jalkoihin ja päänuppiin. Jalat kantaa ja pää jaksaa kaiken maailman temppuja.
PANCHO VILLA!! -työssäoppi 24.-16.2011

Elikkä mistä mä alottaisin... Kun oltiin Annassa, sain hyvän pohjan lähtee toppijaksolle!
olin siis pancho villassa niinku edellä mainitaan.
Kun toppi alkoi, mua jännitti jännitti ja jännitti! Eka päivä kumminki meni iha hyvin ja työporukka otti mut ihanasti siellä vastaan! hmmm, jaa mitä mä opin siellä? kaikennäköstä!
-kantamaan kolmea lautasta 2 päivässä (koulussa harjoteltiin 10viikkoo)
-viemään juomia yhessä kädessä pari kolme kappaletta
-sietokykyä
-vuorovaikutustatoja
-laskuttamaan asiakkaita
-laskemaan päässä!!
-luottamuksen tärkeyden
-mitä muuta.....

Mulla meinas itku tulla ku koitti lähtö. Mutta oli se ihanaa päästä joululomalle!


Nyt on alkanu taas uus Annajakso 7.1.-9.4.2012!

Mikään ei oo oikeestaan muuttunu muista anna jaksoista paitsi tällä viikolla!! Nyt hiihtoloman jälkee ajalla ( 5.-9.2012 ) ollaa ruvettu liekittään! Oon tehny jo monta liekitystä asiakkaiden seuratessa... ja kerran vaa on menny pielee :D

nii ja meijän ruotsin ope on ihana! mää aina haluun palvella sitä hahahah :D


Tänään 8.3.2012
WOOOOW, yksityistilaisuus sertifikaatin luovutukseen .. Miljoonan vuoden päästä ihmiset ehkä löytää kiveen muuratun laukun jonka sisällä oli meijän satovuosista kertovia lehtisiä, tämän päivän aamulehti, historiaa + 3,5euroo rahaa (osoittaen että yks talo on maksanut 3,5miljoonaa :D)´

Me palveltiin hyvin asiakkaat loppuun asti ja saatiin hyvät kehut ;) oli mukavaa!

KATE:
Kyseessä oli kolmen ruokalajin menu.
Katteessa on alkuruokaveitsi ja haarukka, alkuruoka lusikka ja päähaarukka ja veitsi.

Löytyy myös leipälautanen ja veitsi, jälkiruokahaarukka ja lusikka, myös viinilasi.

Koska on yksityistilaisuus, asiakkaalle on jaettu pöytään valmiiksi oma henkilökohtainen menu, josta voi lukea mitä heille tarjoamme.


Pöydän muoto jonka olemme rakentaneet on nimeltään diplomaattipöytä. Tähän pöytään mahtuu tasan 20 asiakasta. On isompia ja pienempiä pöytiä.








Työssäoppiminen:
Fransmanni, 8 opintoviikkoa.

Tänään on ensimmäinen päivä, menen 14 vasta, joten päätin kirjottaa fiiliksiä.
Oon iha sanaton. jännittää tietty, mut mulla on iha hyvät valmiudet sinne! Toivottavasti siel on hyvä työilmapiiri ja mukavat ihmiset töissä :) no, miksei olis?
kannustusta ja tsemppiä on tullu ny joka puolelta nii se vähä höllää näitä fiiliksiä.

OUNOU!, se loppu lyhyeen.

Tunsin sitten neljännen päivän pätteeks että ei se Fransmanni ollu mua varten. Ei kenellekkää työntekijälle henkilökohtaisesti., mutta en vain viihtynyt siellä.

UUSIA TUULIA. Nyt mulla on huomennna Frenkkelin aukiolla sijaitsevan The Grill nimisen ravintolan päälikön kanssa juttutuokio klo 10.00 aamulla. Toivottavasti tärppää ja pääsen siellä jatkaa tätä työssäoppia! Ja kyllä varmaan pääsenkin. No toi Fransmanni oli iha hyvä opetus siitä kuinka asia hoidetaan jos ei jostain asiasta pidä. Juttelin itse ravintolapäällikön kanssa asiat halki ja kaikki oli ihan ok, ja se ymmärs mua hyvin :)
Vähän turhan iso sukellus isoon valtamereen, kun on tottunut olemaan vaa pienissä paikoissa.
EHKÄ TULEVAISUUDESSA :)!

Nyt on Grillin päällikön kanssa juteltu ja paikka on mun!
Huomenna olis eka päivä tiedossa: 10-17.30, siellä on kuulemma pari muutaki työssäoppijaa, mut mä en niitten jalkoihin jää ;)
Toivottavasti terassit aukeis pian , niin koko paikka laajenis ja olis enemmän asiakkaita ja enemmän tekemistä, heeheee. Paitsi et ravintoloitsija itse sano mulle et siel on aika vilske varsinkin lounas aikaan.:D
Mut ei haittaa mua yhtään, ihanaa päästä vihdoin töihin, on tässä jo ootettu ja maattu iha tarpeeks. :)

Nyt on Grillin jakso päätöksessään!
On ollu ihan mahtavaa, ku pääsin tonne  toppiin. Tänään oli näytön arviointi - jonka suoritin 29.5 tiistaina, iltavuorossa. SAIN 3!
 Kyllä nyt kelpaa. Sain jopa töitä. tai ainakin extratyöntekijäks pääsen vklp sin :))!!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti